top of page

סאקה, משקה האלים

日本酒

לסאקה אומנם היסטוריה ארוכה של 2000 שנה, אבל בעשורים האחרונים עולם הסאקה ביפן עובר תהפוכות ותמורות בדומה למה שקורה בעולם היין הישראלי: דור חדש של מבשלנים צעירים, יצירתיים בעלי תעוזה ומעוף לוקחים את הסאקה למקומות חדשים וחדשניים של ארומות, טעמים דרכי הכנה ואפילו עיצוב הבקבוקים עצמם.

 

יותר ויותר מסעדות שף ברחבי העולם כמו גם ביפן עצמה, כאלה שאינן מתמחות בבישול יפני או אסייתי, החלו להבין בשנים האחרונות את הפוטנציאל האדיר הטמון במשקה רב-גוני זה.

סאקה הינו חלק בלתי נפרד מהתרבות והפולקלור של יפן.

 

שתיית סאקה ביפן עודנה מנהג חשוב ומרכזי בטקסים ואירועים שונים כמו חתונות ולוויות, קבלת השנה החדשה, שתייה נגד 'עין הרע' חנוכת מבנים חדשים ועוד.

היפנים מאמינים שהאלים הם אלה שהעניקו להם את הסאקה במתנה ולכן הוא מכונה עד היום 'משקה האלים'. 

IMG_0340.jpeg

סאקה הוא משקה וורסטילי מן המעלה הראשונה, ולמעשה יכול לשמש כבן לוויה מושלם כמעט לכול סוג מטבח: אפשר להגיש אותו לצד גבינות, פיצות, מתוקים ומאפים, דגים, בשרים, צרפתי, איטלקי, ישראלי ועוד, ועוד.

סאקה הוא גם אולי המשקה האלכוהולי היחידי בעולם שיכול להיות מוגש במנעד רחב של טמפרטורות שונות ובכלים מסוגים שונים, החל מקרמיקה עבור במתכת, זכוכית ואפילו עץ ובמבוק.

 

סאקה יכול להיות מיושן, רענן, לא מסונן, מתוק, יבש, קר, חם, מוגש בטמפרטורת חדר או עם קובית קרח ואפילו מתובל (בתבלינים שונים) ולפעמים בתוספת קפה גם.

03.jpg
bottom of page