סאקה
משקה האלים
הי, שמי ענת פרנס
מתגוררת בטוקיו למעלה מ 15 שנים.
צלמת ועובדת בימים אלה על ספר צילום שיספר את סיפורן של מבשלות סאקה שונות ברחבי יפן.
מרצה באוניברסיטת ווסדה וכותבת כפרילנס לעיתונים ומגזינים שונים בארץ ובעולם על תרבות יפן, מגדר וצילום ביפן אחרי מלחמת העולם השניה ו...סאקה.
כיום שופטת בתחרות מקצועית של טעימות סאקה של מבשלות מכול רחבי יפן מטעם JSS.
משאלת הלב שלי היא להביא את בשורת הגל החדש של הסאקה לישראל! להסביר, ללמד ולהדגים כיצד אפשר לשלב סאקה על סוגיו השונים בעם מאכלים ובגנונות של המטבח הישראלי המקומי העשיר, והיצירתי.
להסביר, וללמד מה הם התנאים הראויים לאכסן סאקה על סוגיו השונים, כיצד מחליטים באיזו טמפרטורה יש לשתות סאקה מסוים, ובאיזה כוס הכי נכון להגישו. כיום סוגים לא מעטים של סאקה כדוגמת ה Ginjo וה- Daiginjo או Namazake מומלצים לשתות בכוסות יין למשל.
מזמינה אתכם להתוודע לעולמו העשיר של משקה הסאקה, מיפן באהבה.