עד לפני כמה עשורים, בעבר הלא רחוק בכלל, על נשים נאסר היה להיכנס למתחם המבשלה, שלא לדבר על לקחת חלק בהכנת סאקה. ישנן השערות שונות לסיבה שהדרת נשים שכזו התקיימה ביפן במשך מאות שנים( סיבות??). ואולם, בזכות כמה נשים אמיצות, ונחושות נפתח עולם הסאקה המופלא בפני נשים גם כן, וכיום ישנו דור של מבשלניות יצירתיות שלוקחות את הסאקה לגבהים חדשים (אחת מהן….נבחרה להיות בין 100 הנשים המשפיעות בעולם של ????)
מבשלת Nadagiku הקטנה היא אחת מן המבשלות הנפלאות שבראשן עומדת מבשלנית ראשית ששמה???? היא בתו השלישית של בעל המבשלה ובוגרת החוג ל'מבשלניות' brewing faculty כן! יש מסלול אקדמי כזה ביפן!) של אוניברסיטת טוקיו לחקלאות. אחרי שהשלימה את לימודיה ???חזרה לעיר הולדתה והחלה לעבוד במבשלה המשפחתית תחת חסותו של מי שהיה דאז המבשלן הראשי. ב-2004, לאחר שפרש לגמלאות ??? סאן תפסה את מקומות ומאז ועד היום משמשת כמבשלנית הראשית (Toji san ) של Nadagiku. מכיוון שהמבשלה מייצרת בקנה מידה קטן, יש לה את הפריווילגיה להכין הכל באופן ידני.
コメント