נוסדה בשנת 1711
יאסוהיקו סאן (Yasuhiko san) המבשלן הראשי ( Tōji san) הוא דור 18 של ממשיכי המבשלה.
בשנת 2011 קיבלו אנשי NIIDA החלטה להשתמש אך ורק בחומרים מקומיים ואורגניים להכנת הסאקה שלהם.
באותה שנה הייתה גם אמורה המבשלה לציין 300 שנים להיווסדה בשורה של אירועים ופרויקטים מיוחדים, ואולם, רעידת האדמה העוצמתית שהכתה באזור והביאה עימה גלי צונאמי הרסניים בצהריי יום שישי ה- 11 במרץ, המיטו חורבן והרס קולוסאליים על האזור ואף גרמו למשבר חמור ומתמשך במתקן הכור האטומי הממוקם באזור ונפגע בצורה חמורה מגלי הצונאמי. ואולם, למרות הקשיים והאתגרים שעברה המבשלה בעשור האחרון, הצליחו יאסוהיקו סאן ואשתו, פסנתרנית ג'אז מחוננת, מאקי סאן, יחד עם צוות המבשלה הנמרץ, הנחוש והנאמן, לשפץ את המבשלה ולמצב אותה בתוך מספר שנים כשאחת מן המבשלות המבטיחות והייחודיות. פסנתר הכנף השחור של מאקי סאן ממוקם בקומה השלישית של המבשלה, בדיוק מעל הקומה בה נמצאים מכלי ההתססה הגדולים. לעיתים קרובות פורטת מאקי סאן על הפסנתר בזמן ששמרי הסאקה והקואג'י עובדים במרץ בתוך מכלי הענק על התססת הסאקה. אז מה הפלא שהסאקה שלהם הם עונג צרוף: עמוקים, מתוחכמים... ושובבים\ הם הרי תוצר מופלא של חקלאות אורגנית מקומית ונגינת ג'אז מופלאה!
Comentarios