נוסדה ב-1849.
הייחוד של מבשלה זו היא מערת ענק (בגודל של אצטדיון כדורגל) החצובה בהר, שבה מיישנים מאות בקבוקי סאקה מתחת לאדמה. הטמפרטורה הטבעית שנשמרת בתוך המערה 10-15 מעלות. למבשלה פרויקט יישון סאקה מעניין: הורים מוזמנים לקנות בקבוק לרך הנולד ולשמור אותו במערה עד שהילד או הילדה מגיעים לגיל -20, הגיל החוקי ביפן לשתיית אלכוהול, שמצויין בכל שנה בינואר כיום חג לאומי. ביום חגם הם יעניקו להם את בקבוק הסאקה שהתיישן במשך 20 שנה כמתנה. מקור המים של המבשלה מגיע מהר Nasu הסמוך, והם נחשבים לחלוצים בתחום יישון סאקה.
Comments