top of page

TERADA HONKE



"תסיסה היא תהליך בלתי פוסק של שינויים / תסיסה היא תהליך של שינויים אין סופיים" נכתב בדף הבית של מבשלה יוצאת דופן זו, שבמובן מסוים מייצגת נאמנה את השינויים שעובר עולם הסאקה היפני בזכות דור חדש של מבשלנים יצירתיים ונועזים. במבשלת Terada משתמשים אך ורק בחומרים אורגניים, מקומיים ואף 'פראיים'. קצת לפני פרוץ הקורונה נסעתי לצלם שם, ולהפתעתי כה-רבה, הייתה זו המבשלה הראשונה שלא התבקשתי לחבוש כובע לראשי ולשים כפפות כאשר נכנסתי לחלק שבו מכינים/מתסיסים את הסאקה. נהפוך הוא, כל מה שהגוף שלי מייצר ונושא עמו, והכוונה בעיקר לחיידקים/מיקרואורגניזמים למיניהם מוזמנים לקחת חלק בתהליך התססת הסאקה של מבשלה יוצאת דופן זו. ב-Terada משתמשים גם בטכניקת התססה עתיקה שנקראת ( Kimoto (pure yeast starter. בטכניקה זו מועכים בעזרת מוטת עץ שנראים כמו משוטים, תוך כדי שירה יפנית עתיקה (!) את האורז המאודה יחד עם הקואג'י והמים בגיגיות עשויות עץ. בסופו של תהליך זה נוצרת עיסה ובה חומצה לקטית טבעית שתשמש כבסיס (starter) לתהליך התססת הסאקה. Where microorganisms bring good fortune

bottom of page